Main Content

Situácia sa vyvíja: Kloppov nástupca v Liverpoole môže byť známy už čoskoro

streda, 24. apríl 2024 12:08 | Autor: TASR

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Arne Slot z Feyenoordu Rotterdam je podľa britských médií najhorúcejší kandidát na post budúceho trénera FC Liverpool.

Na Anfielde má nahradiť Jürgena Kloppa, ktorý už dávnejšie ohlásil svoj odchod po skončení prebiehajúcej sezóny. Slot v holandskom klube vedie aj dvojicu slovenských legionárov Dávida Hancka a Lea Sauera. "Slot je pre Liverpool momentálne voľbou číslo jedna," napísal v stredu portál Sky Sports. Štyridsaťpäťročný kormidelník priviedol Feyenoord v uplynulej sezóne k holandskému titulu a vlani v lete mal o jeho služby eminentný záujem Tottenham.

Slot sa však rozhodol zostať vo Feyenoorde, s ktorým predĺžil zmluvu až do roku 2026. Ak by ho Liverpool chcel spod zmluvy vykúpiť, holandskému šampiónovi by údajne musel zaplatiť minimálne 10 miliónov eur.

O Slota mali v minulosti záujem aj ďalšie anglické kluby Chelsea a Leeds United. "Bola len otázka času, kedy na dvere zaklope ďalší anglický veľkoklub. Slot je nielen úspešný tréner, ale zapôsobil aj atraktívnym, útočne zameraným herným štýlom. Neočakávam, že Feyenoord mu bude stáť v ceste, ale určite bude požadovať vysokú kompenzáciu," uviedol holandský novinár Marcel van der Kraan.