Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (17.10.): Nový záujemca o Stamkosa, šanca pre Nemca i posila Panthers

utorok, 17. október 2023 11:13 | Autor: Róbert Kalnický

Steven Stamkos
Steven Stamkos | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Otvára sa Nemcovi priestor?

New Jersey Devils podľahlo v domácom prostredí Floride Panthers pomerom 3:4. Tréner Lindy Ruff nebol spokojný s výkonom Diablov a niektoré svoje hviezdy posadil. Práve to môže otvoriť cestu do profiligy aj pre Šimona Nemca, ktorý však aktuálne je zranený. Na ďalšie informácie ohľadom jeho stavu si musíme však počkať.

Skvelý zápas Ružičku

Adam Ružička odohral skvelý zápas na ľade Washingtonu Capitals. Slovenský forward strelil svoj prvý sezónny gól, ku ktorému pridal aj asistenciu. Na konte má po troch odohratých stretnutiach tri kanadské body a prepracoval sa už do druhého útoku Calgary Flames.

Boston Bruins a Steven Stamkos?

Steven Stamkos ešte stále nemá podpísaný nový kontrakt v organizácii Tampy Bay Lightning a podľa posledných správ ani nezačínajú rokovania. Zámorské médiá naopak prichádzajú so správou, že interes o služby kapitána Bolts prejavuje Boston Bruins. Prijatie podobnej veľkej posily by pre Medvede mohlo byť náhradou za Krejčího či Bergerona.

Florida podpísala novú akvizíciu

Florida Panthers sa dohodla na spolupráci s útočníkom Jonahom Gajovichom. 25-ročný Kanaďan v uplynulom ročníku pôsobil v San Jose, za ktoré odohral 35 stretnutí, v ktorých strelil 3 góly a pridal 4 asistencie. S predstaviteľmi Cats podpísal ročný jednocestný kontrakt.

Boldy sa zranil

Nepríjemnú správu potvrdil generálny manažér Minnesoty Wild Bill Guerin. Jedna z najväčších hviezd Divochov Matthew Boldy vynechá najbližšie zápasy kvôli zraneniu. Podľa bližšie nešpecifikovaných informácií sa jedná o poranenie v hornej časti tela.