Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (6.10): Trápenie Dvorského, prepad Čajkoviča a nový tím v NHL?

piatok, 6. október 2023 14:06 | Autor: Róbert Kalnický

Dalibor Dvorský
Dalibor Dvorský | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Slováci na waiver listine

Do prvých tímom Seattlu Kraken, resp. Calgary Flames sa nedostali Marián Studenič a Martin Pospíšil. Obaja slovenskí hokejisti boli zapísaný na waiver listinu a pokiaľ si ich z nej nikto nestiahne, budú putovať na farmy do AHL. Obaja hráči v posledných vystúpeniach bodovali, no na zotrvanie im to nestačilo.

Maxim Čajkovič v AHL hrať nebude

Slovenský hokejový útočník Maxim Čajkovič sa neudržal ani v organizácii Iowy Wild. Mladého forwarda, ktorého v lete vymenili do organizácie Minnesoty Wild, preradilo vedenie farmárskeho celku Divochov do ECHL. Čajkovič by tak mal odštartovať ročník 2023/2024 v celku Iowa Heartlanders.

Bedardovi nájazd nevyšiel

Connor Bedard odohral ďalšie stretnutie za Chicago Blackhawks. Draftová jednotka z roku 2023 sa bodovo nepresadila, no na tento prípravný duel len tak nezabudne. Pri nájazdoch totiž nezvládol svoje zakončenie a jeho pád obletel celý svet.

 

 

Dvorský stále nebodoval

Dalibor Dvorský stále nedokázal zabodovať vo švédskej SHL. Slovenský útočník odohral vo farbách Oskarshamnu sedem zápasov, v ktorých nedokázal do štatistík zapísať ani jeden kanadský bod. Oskarshamn vo včerajšom stretnutí podľahol Skelleftei pomerom 1:2.

Vráti sa Atlanta do NHL?

V zámorí sa vo veľkom začína špekulovať o návrate organizácie Atlanty Thrashers. Otvorene sa hovorí tom, že by sa do súťaže chceli predstavitelia Thrashers vrátiť. Zatiaľ sa však jedná len o šumy, takže žiadne oficiálne informácie nie sú potvrdené.