Main Content

Talentovaný bojovník Klein: Do UFC sa chcem dostať už tento rok

utorok, 22. január 2019 08:10 | Autor: Jakub Vaverka

Ľudovít Klein
Ľudovít Klein | zdroj: Instagram

Ľudovít Klein, ktorého známi a kamaráti prezývajú familiárne Lajoš, patrí medzi najperspektívnejších bojovníkov MMA na československej scéne. Porozprávali sme sa s ním aj o tom, či a kedy ho uvidíme v kolotoči UFC.

Ľudovít, je šanca, že vás uvidíme na UFC v Prahe?
Skôr už nie.

Je práve UFC vaším najväčším cieľom?
Áno, UFC je mojím snom a aj keď teraz v Prahe to už pravdepodobne nevyjde, tak spravím maximum pre to, aby som sa tam dostal tento rok.

Attila Végh o vás povedal, že ste najväčší československý talent MMA v histórii. Čo by ste mu odkázali?
Čítal som to a veľmi ma to namotivovalo, za toto mu patrí veľké ďakujem a určite sa mu odvďačím tvrdou prácou na tréningoch a stopercentnými výkonmi v zápasoch.

Ako sa vám spolupracuje s osobnosťou ako Attila?
Spolupracuje sa mi najlepšie ako sa len môže. Odkedy som pod jeho krídlami sa mi zmenil celý život a v MMA som išiel o niekoľko levelov vyššie.

Kto je podľa vás československá MMA jednotka?
Aktuálne je to Tomáš Deák. Ako jediný totiž drží titul v zahraničnej organizácii a je to veľký „dríč“. Najväčší úspech tu v MMA ale dosiahol Attila Végh. To je môj názor.

Čo si myslíte o rivalite medzi XFN a Oktagonom?
Rivalita je dobrá. Bez toho sa nedá poriadne zlepšovať, takže si myslím, že  pre nás zápasníkov je len dobré, keď tu sú dve konkurenčné organizácie.

Kto je váš obľúbený bojovník? Prípadne váš vzor?
Obľúbený bojovník je u mňa asi Conor McGregor. Je to ľavák ako ja a veľmi sa mi páči jeho štýl boja. Vždy sa je na čo pozerať a týmto smerom sa snažím ísť aj ja. Nechcel by som byť zápasník, o ktorom ľudia hovoria, že má nudné zápasy.

S kým by ste si chceli v živote zmerať sily?
Momentálne to je Ivan Buchinger.

Čo by mal človek vedieť pred tým, ako začne s MMA?
Že to nie je žiadna prechádzka ružovou záhradou. A ak to ten človek myslí vážne, nech sa pripraví na veľa odriekania a bolesti. (smiech)

Ktoré svetové organizácie sledujete pravidelne?
Sledujem toho veľa, vždy, keď sa dopočujem alebo zistím, že niekde sa chystá dobrý zápas, ktorý ma zaujme, tak to sledujem. Keď človek sleduje rôznych bojovníkov, veľa sa naučí z toho, ako bojujú. Teda, aspoň u mňa to tak je.